+380673870816 +380673870816

Рівнянам презентували "Східний зодіак" узбецького художника Бахтіяра Рамазанова

Для мистецтва кордонів не існує. У рівнян з’явилася можливість познайомитися із творчістю узбецького художника Бахтіяра Рамазанова. Його роботи об’єднані під назвою "Східний зодіак" у нашому місті виставляються вперше в галереї європейського живопису. 

Роботи художника оцінили в багатьох країнах світу. Ташкент, Москва, Мюнхен, Київ, а тепер і Рівне зможе зануритись в східне мистецтво та світ зодіакальних знаків.

Лариса Костюк, куратор виставки:

- Бахтіяр Рамазанов – художник із сонячного Узбекистану. Сьогодні в галереї "Євро-Арт" демонструється колекційний живопис – 12 знаків зодіаку. Це художник, який отримав виховання в рамках мистецтва Сходу. Заглиблюючись у систему зодіакальних знаків, яка виникла ще у культурах давніх цивілізацій, Бахтіяр Рамазанов хоче розкрити суть мислення людини, її земний шлях, її духовний шлях, який представлений в художніх образах знаків зодіаку.

На презентацію завітали також й інші живописці, культурно-мистецька еліта з різних міст Західної України, а також психологи. Олена Главінська розповідає, що прийшла на виставку, аби допомогти відвідувачам краще зрозуміти роботи, а також провести інноваційний майстер-клас з визначення кольору кохання.

Олена Главінська, психолог:

- Майстер-клас, який називається "Колір кохання" буде змістовний. Кожна людина задається питанням, що для неї є почуття, що для неї є кохання. І кожна людина зможе зрозуміти мову свого кохання. Кожна людина має певну асоціацію до кольору свого кохання. Може бути це сталою категорією, а скоріше за все, це стан настрою і стан почуття. Це дуже індивідуальні технології. 

Окрім 12 сюжетних робіт "Східного зодіаку", на виставці можна побачити пейзажі та натюрморти, що характеризують оригінальність манери виконання робіт, в якій виражається артистичність натури митця. Тут переважають бузкові, блакитні, рожеві барви, які ще раз підкреслюють мету митця – донести до глядача те, що у натурі людини є багато світлого та доброго. Виставка в галереї "Євро-Арт" триватиме до 2 лютого 2014 року.

Схожі статті