+380673870816 +380673870816

Рівненський спортсмен візьме участь в Олімпійських іграх 2016 року

Про це повідомив директор Обласної школи вищої спортивної майстерності Леонід Камлочук під час засідання постійної комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури і спорту. 

Олег Омельчук першим серед вихованців закладу виборов ліцензію по кульовій стрільбі на право участі в чергових Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Члени профільної постійної комісії у ході засідання, серед іншого, заслухали звіт про роботу Обласної школи вищої спортивної майстерності за 2014 рік. Керівник закладу запевнив депутатів, що іще кілька вихованців закладу отримають ліцензії на право участі в Олімпійських іграх, адже процес формування олімпійської збірної команди України лише розпочався, а рівненські спортсмени мають значний потенціал та можливості в інших видах спорту. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.

У 2014 році в школі функціонувало 11 відділень з олімпійських видів спорту, а саме: легка атлетика, важка атлетика, веслування на байдарках і каное, плавання, стрільба кульова, бокс, дзюдо, волейбол, баскетбол, боротьба греко-римська, фрістайл. З числа учнів, що входили до складу збірної команди України за поточний рік було підготовлено 18 членів збірної команди України, 13 кандидатів до збірної команди України та 4 спортсменів резерву збірної команди України.  Протягом року ШВСМ підготовлено 10 майстрів спорту, 4 майстра спорту України міжнародного класу та 1 Заслужений майстер спорту. У 2014 році дві учениці відділення фрістайлу (Полюк О., Новосад А.) приймали участь в зимових Олімпійських іграх в м.Сочі, де завоювали 15 та 16 місця; в ІІ юнацьких Олімпійських іграх в м.Нанкін приймали участь три учні, та вибороли золоту, срібну та бронзову нагороди; в чемпіонатах світу учні ШВСМ приймали участь 9 разів, завоювавши 2 срібні нагороди;  21 раз-в  чемпіонатах Європи, де вибороли 5 золотих, 6 срібних і 5 бронзових медалей, на чемпіонатах Україні - вибороли 189 медалей,  в тому числі вищого гатунку- 73.

[[textbanner]]

За підсумками роботи за 2014 рік обласна школа вищої спортивної майстерності набрала — 35162,25 очок, що дало можливість посісти 11 рейтингове місце серед 32 шкіл вищої спортивної майстерності України. У 2015 році функціонує 13 відділень з видів спорту, до складу учнів школи зараховано 102 спортсмени-це учні постійного складу, з них у групи вищої спортивної майстерності — 62 учні.

Водночас, для належної підготовки спортсменів вищих категорій до змагань необхідні додаткові асигнування. Тому депутатів просять виділити на ці цілі 142500 грн. Депутати підтримали необхідність виділення зазначених коштів, та рекомендують своїм колегам – членам постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків передбачити відповідні асигнування у проекті рішення облради «Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік», а голові постійної комісії Олегу Хомичу - особисто взяти участь у засіданні «бюджетної» комісії та відстоювати необхідність виділення коштів на спортивну галузь. Остаточне ж рішення буде прийняте за результатами голосування на пленарному засіданні сесії облради 12 червня.

Схожі статті