+380673870816 +380673870816

Рівненські полісмени розпочали патрулювання на трасі міжнародного значення «Київ-Чоп» (ВІДЕО)

Порушники начувайтеся. Дорожня патрульна поліція  розпочала свою роботу на ділянці «Житомир-Рівне» автошляху «Київ-Чоп».  Підтримати полісменів приїхала і голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе, і керівники цієї структури з інших обласних центрів. Презентація відбувалася на 235 кілометрі автодороги державного значення, поблизу  Новограда-Волинського.  

На варті доріг. Рівненські полісмени розпочали патрулювання на ділянці «Житомир-Рівне» автошляху міжнародного значення «Київ-Чоп». Загальна протяжність, де відтепер патрулюватиме рівненська поліція, складатиме 230 кілометрів. В нашій області варту доріг нестиме близько 8 патрулів. До такої відповідальної роботи у поліції кажуть, що  готові,  на дорогах будуть боротися із нетверезими водіями, порушниками і несанкціонованою торгівлею.

Сергій Мерчук, начальник управління патрульної поліції Рівного:

- Перед усім це водії в стані алкогольного сп’яніння, що зараз у віддалених місцях можуть легковажно ставитися до цього, бо знають,  що зараз немає  працівників ДАІ, тому ми будемо заїжджати і в Гощу, і в Корець, і Дубно,  і у всі інші населені пункти, щоб навести елементарний порядок. Також несанкціонована торгівля дизельним паливом, перевантажені фури.

Підтримати своїх приїхала і голова  Національної поліції України Хатія Деканоідзе.  Під час зустрічі  пообіцяла, що до кінця року всі міжнародні траси патрулюватимуть поліцейські. А ще розповіла про перспективи встановлення відеоспостереження на дорогах.

Хатія Деканоідзе, голова  Національної поліції України:

- Я дуже сподіваюся, що в  найближчому майбутньому ми зробимо перші кроки в напрямку відеофіксації і встановимо перші камери. В першу чергу ми повинні провести прозорий тендер, потім повинні внести сучасні стандарти і технічні параметри, які важливі для обладнання наших трас. Я дуже сподіваюся, що до кінця року у нас будуть чіткі контури з відеофіксації.

Патрульні сподіваються, що водії і самі стануть більш свідомими, коли відчують контроль та відповідальність. Зокрема, не будуть  зловживати із швидкістю.

Роман Дячук, інспектор патрульної поліції:

- Водії самі вже так, як ми виконуємо і превентивну  функцію, водії бачать і будуть розуміти, щоб швидкість була такою, яка відповідає напрямку дороги. Думаю нас забезпечать усім необхідним, щоб ми боролися з перевищенням швидкісного режиму.

А ще головний полісмен області вірить, що новій поліції вдасться уникнути сумнозвісної слави попередньої структури ДАІ і не брати хабарі на дорогах. Задля підтвердження своїх слів наводить приклади із патрулювання в Закарпатті.

Сергій Князєв, начальник ГУНП в Рівненській області:

- Патрульні поліцейські доповідали, що непоодинокі факти зупинки фур із добровільною пропозицією нагороди, хабара давали, поліцейські їх не розуміли. Питали навіщо це? А виявляється, що це було так раніше прийнято. Ця негативна ситуація і вона зникла. І тепер траса міжнародного значення «Київ-Чоп» буде я сподіваюся європейською.

Полісмени обіцяють темпів не збавляти. Вже найближчим часом  патрульні запрацюють на трасах Вінницької і Тернопільської областей та в напрямку «Київ-Одеса». 

Схожі статті