+380673870816 +380673870816

Рівненська медикиня рятує життя військових складі "Госпітальєрів"

Любов Ярмолюк – лікарка з ультразвукової діагностики Центру ендоскопічних та ультразвукових досліджень Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка. Допомагає фронту як лікарка-волонтерка.

Жінка від початку російсько-української війни з 2014 року впродовж багатьох років рятує життя наших бійців. А з перших днів повномасштабного вторгнення перебувала в Києві на евакуації поранених з-під Ірпеня, Гостомеля, Бучі, також працювала на аптечному складі.

Згодом, пройшовши вишкіл із надання медичної допомоги в польових умовах, лікарка з листопада 2022 року була зарахована в батальйон «Госпітальєри» Української Добровольчої Армії.

«Надавала медичну допомогу військовим 3 бату УДА та цивільному населенню. За 3 місяці 2024 року було евакуйовано 750 поранених із мінно-вибуховими травмами, відмороженнями, комбінованими політравмами, хімічними опіками різного ступеню важкості», – поділилася спогадами Любов Петрівна.

Нині медикиня повернулася до медзакладу. Вона продовжує надавати допомогу пацієнтам із різними патологіями – проводити ультразвукове обстеження всіх органів і систем з доплерографією, Окрім того, долучається до ініціатив психологічного розвантаження військових.

«Найважче сьогодні тим, хто по 2 роки не бачить своїх дітей, рідних, близьких, тим, хто не може з бліндажу вийти по 2 доби під проливним дощем, морозом і мокрим снігом із накладеними турнікетами, тим, у кого на передовій по кілька членів сім'ї або рідні повертаються на щиті, тим, хто шукає за ДНК-експертизою одну-єдину дитину», – сказала Любов Ярмолюк.

Схожі статті