+380673870816 +380673870816

Рівненщина стане велостолицею?

Рівненщина впевнено може претендувати на звання велостолиці України. Адже в області постійно відбуваються численні велопробіги. Тільки цьогоріч на Рівненщині запланували провести понад 10 масштабних велоподій. Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Місяць тому понад 1000 велосипедистів з Рівного та сусідніх населених пунктів взяли участь у велопробігу з нагоди Дня Європи. Учасники II Рівненського велопробігу проїхали понад десятикілометровий шлях із 30-ма прапорами країн-членів ЄвроСоюзу, стягамиЄС та України.

Нещодавно завершився веломарафон«Поліська Січ», який зібрав понад 400 велосипедистів з 22 регіонів України.  А це майже вдвічі більше, ніж торік. Учасники марафону подолали 300 кілометрів туристичного маршруту мальовничою природою Полісся. Рівненщина включена до Всеукраїнського веломаршруту «Вишиваний шлях».

Це туристичний маршрут, протяжністю більше 2000 кілометрів. Він проходитиме з 5 по 28 червня через десять областей України. На Рівненщині «Вишиваний шлях» побуває 19-20 червня і пролягатиме через території Дубно (Такаранівський форт), Млинів та Острог.

 

А згодом стартує новий марафон - «Медова сотка». Маршрут, протяжністю 100 км, який проходить в самому серці туристичного шляху «Медове коло» - лісами та лугами Полісся, стежками поряд річок та боліт. Це грунтовий веломарафон для початківців, які мріють проїхати свої перші 100 км по бездоріжжю та для спортсменів-любителів, що хочуть показати на що вони здатні. Лімітчасу 14 годин.

Схожі статті