+380673870816 +380673870816

Рівненщина отримали дотації на 44 мільйони гривень

З початку року Рівненщина перевиконала власні доходи більше, ніж на 25 мільйонів гривень. Тому необхідно було внести зміни до обласного бюджету на 2017 рік, у результаті чого дофінансування отримають деякі програми.

Це зробили на на пленарному засіданні чотирнадцятої сесії Рівненської обласної ради, участь у якому взяли 62 депутати. Обласні обранці розглянули понад 80 питань порядку денного.

Як повідомила директор департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк, додатково з обласного бюджету виділили близько 1,4 мільйони гривень на Програму відшкодування відсоткових ставок людям за «теплими» кредитами. Тож, з початку року в цілому на компенсацію відсотків за позиками пішло 6 мільйонів гривень.

Гроші спрямували й на професійно-технічні заклади, медичні установи, зокрема, для Центру екстреної медичної допомоги. Дофінансування отримали й інтернатні заклади.

Кошти підуть й на виплату одноразових грошових винагород призерам чемпіонатів спортсменам-інвалідам та їх тренерам.

Окрім того, Лідія Біляк повідомила, що Рівненщині додали понад 44 мільйони гривень дотації на зарплату працівникам бюджетної сфери, а також на оплату комунальних послуг та енергоносіїв для бюджетних закладів. Також область одержала два транші медичної субвенції – 16 та 30 мільйонів гривень. Гроші додатково підуть на зарплату медикам, а ще – на лікування хворих на ниркову недостатність.

Схожі статті