+380673870816 +380673870816

Рівненщина європейська. Європейська підтримка реформи децентралізації в Україні (ВІДЕО)

Реформа децентралізації в Україні вже неодноразово названа найбільш успішною. Причому, не лише вітчизняними політиками, а й представниками Європейського Союзу. ЄС постійно підтримує реформу як політично, так і фінансово. Чому? Думки експертів дивіться у програмі.

До речі, аналоги українських ОТГ в Європі мають доступ не лише до власних ресурсів, а й до спільних ресурсів ЄС. Причому, у більшості випадків кошти отримують найменш розвинені регіони. Зокрема, Європейський фонд регіонального розвитку досі залишається визначальним інструментом регіональної політики ЄС і розподіляє майже 60% всіх коштів. В Україні ж за подібними принципами функціонує Державний фонд регіонального розвитку. І попри всі його недосконалості, грантовими можливостями від ДФРР громади на Рівненщині вже скористалися. Що з того вийшло – дивіться у нашому матеріалі.

Програма «U-LEAD з Європою» - поки найбільше джерело європейської підтримки реформи децентралізації в Україні. Про яку саме підтримку йдеться і чим корисні Центри розвитку місцевого самоврядування, фінансовані в рамках «U-LEAD з Європою» - дізнавалися наші журналісти.

Сприяння, навчання, обмін досвідом – поняття не завжди конкретні. Однак, як виявилось, вони таки працюють. Нашій знімальній групі вдалося поспостерігати як європейська програма допомагає долати стереотипи та сприяє об’єднанню громад на Рівненщині. 

З якими проблемами громади стикаються в процесі об’єднання та як програма «U-LEAD з Європою» поліпшує надання адміністративних послуг у громадах, який європейський досвід застосовуємо і як наповнюємо його українськими особливостями – відповіді на усі ці питання дивіться у програмі «Рівненщина європейська».

Свої думки з приводу теми залишайте у коментарях під програмою на сайті www.sfera-tv.com.ua та у мережі Фейсбук. Також чекаємо Ваших відгуків про проект «Рівненщина європейська» на електронну адресу rv.es@ukr.net

Схожі статті