+380673870816 +380673870816

«Рівнеазот» вже другий місяць не дає зарплати працівникам

Цього тижня хімічний гігант, який належить олігарху Дмитру Фірташу, зупинився. Для «Рівнеазату» такі зупинки останніми роками - звична практика. Втім, працівники підприємства схвильовані не так зупинкою виробництва, як тим, що їм уже другий місяць не виплачують заробітних плат. Про це повідомляє Рівне Вечірнє.

Журналістам «РВ» працівники «Рівнеазоту» розповіли, що отримали зарплату за грудень і лише третину суми за січень. Додають також, що підприємство не розрахувалося за газ, хоча останніми місяцями мало чималі замовлення.

Управління Держпраці у Рівненській області підтвердило інформацію про заборгованість. Після перевірки «Рівнеазот» отримав припис виплатити працівникам зарплату, а окрім цього, спеціалісти управління готують матеріали до суду.

- Станом на початок березня заборгованість із заробітної плати на «Рівнеазоті» тільки за січень становила понад 10 млн. грн. для 2724 працівників, - коментує речниця управління Держпраці Світлана Стельмащук- У грудні заробітну плату дали із запізненням. 

На «Рівнеазоті» ситуацію наразі не коментують. Зазначають, що повноваження говорити має лише голова правління Михайло Заблуда, від якого «РВ» ще чекає дзвінка.

До слова, попри зупинку виробництва, працівники «Рівнеазоту» продовжують щодня виходити на роботу.

Схожі статті