+380673870816 +380673870816

Реалізація ініціативи "Рідне село" сприятиме формуванню середнього класу в селі

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк презентував Стратегію соціально-економічного розвитку сільських територій "Рідне село". Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.
    Основні положення ініціативи були розроблені Міністерством за участі Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад, профільних громадських організацій, міжнародних експертів та аграріїв, зорієнтований на створення сільськогосподарських кооперативів та підтримку державою дрібних і середніх товаровиробників. 
    На думку Миколи Присяжнюка, дрібні господарства неспроможні конкурувати з великотоварними за собівартістю продукції та за засобами виробництва. Тому держава підтримуватиме саме середній клас на селі. 
    Україна буде переймати досвід створення кооперативів у США, Канади, Китаю, Кореї та країн ЄС. Зокрема це стосується процесу залучення продукції, що вироблена сільськими господарствами в економічний обіг. Окрім того, велика кількість дрібних і середніх господарств мають обмежені можливості для первинної обробки та зберігання зібраного врожаю.
    Після презентації та експертного розгляду ініціативи "Рідне село", що відбулися сьогодні, стратегія буде винесена на всеукраїнське обговорення.

Схожі статті