+380673870816 +380673870816

Про погоду та «бабине літо» розповіли у рівненській гідрометеорології (ВІДЕО)

За календарем – літо, а за вікном – рання осінь. Вже другий тиждень у Рівному тримається прохолодна погода, інколи – з дощем. Тому чи повернеться тепло у місто, чи, можливо, вже варто готуватися до приходу зими, поцікавилися у спеціалістів Рівненського обласного центру з гідрометеорології. 

Сонце не світить, а небо вкрите сірими хмарами. Термометр показує  менше двадцяти градусів тепла на вулиці. І так вже другий тиждень. Незважаючи на те, що за календарем лише середина серпня, рівняни вже закуталися тепліше. Втім, як з’ясувалося, мешканці міста такому похолоданню дивуються, однак і радіють.

- Я не думаю, що це зовсім нормально. Але як мені, то добре, бо не жарко.  Бо у старшому віці погано, коли дуже жарко. Це трошки аномально, бо повинно бути тепліше в цей час.

- Я думаю, що це нормально для погоди нашої. А що має жара стояти, щоб люди не дихнули? Добра.

- Добре тим, що можна вийти, подихати свіжим повітрям, а не жарою.

Втім, сірі та прохолодні будні незабаром зміняться на теплі та сонячні. Так, начальник Рівненського обласного центру з гідрометеорології Богдан Масовець зазначає, що з понеділка на вулиці знову буде звична літня температура. 

Богдан Масовець, начальник Рівненського обласного центру з гідрометеорології:

- Зараз температура повітря є до 25 градусів тепла, вночі вона сягає до плюс 13. На наступні три дні ми також очікуємо температуру плюс 25, вночі плюс 14. І впродовж 16-17 серпня ми очікуємо короткочасні дощі. Вже тепло ярке і літнє ми очікуємо з кінця тижня, тобто 19-20 серпня очікуємо температуру 27-32 градуси тепла.

Коли ж календарне літо минає, люди чекають на прихід «бабиного літа» восени. Втім, останніх теплих днів у цьому році варто очікувати не у вересні, а в кінці жовтня, - зазначає Богдан Масовець.

Богдан Масовець, начальник Рівненського обласного центру з гідрометеорології:

- Осіннє тепло, яке у народі люди називають» бабине літо» на Рівненщину приходить у другій половині жовтня, тобто у цей час ми також очікуємо тепло.

Схожі статті