+380673870816 +380673870816

Про негоду, дороги, медицину та вибори йшла мова під час прес-конференції голови Рівненської облради

Про снігові замети на Рівненщині, можливі повені внаслідок затяжної зими, ремонт доріг як наболіле для всієї України та оптимізацію медичної галузі. Про це сьогодні спілкувався голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий та його заступники із журналістами під час звітної прес-конференції за підсумками роботи у 2012 році. Але представників місцевих мас-медіа цікавили нагальні проблеми та питання обласного масштабу. Відтак, звіт перетворився більше на діалог у форматі питання-відповідь. 

Із підбиття підсумків щодо ліквідації на Рівненщині наслідків від несприятливих погодних умов розпочалась прес-конференція. Майже вся Україна була в сніговому полоні. Наш край теж не був винятком. Голова обласної ради Юрій Кічатий потрапив у зимову пастку повертаючись зі столиці. Каже, що дві доби простояв у заторах.

В обласній раді вважають, щоб краще реагувати та боротися з негодою, потрібно насамперед централізувати відповідні ресурси та запровадити у цій сфері державно-приватне партнерство, аби залучити максимальну кількість техніки.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

- Ми маємо можливість підготуватись і нормально повирішувати питання. Коли ми централізуємо кошти обласного бюджету і коли зможемо з будь-яким приватним власником того чи іншого засобу профінансувати його роботи по тій чи іншій дорозі.

Якщо із зимою начебто впорались і заметів синоптики вже не прогнозують, то нині область готується до іншого стихійного лиха – повені.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

- Створений штаб, який опрацював усі схеми активізації. Я думаю, всі засоби будуть використані. І в резерві обласного бюджету є достатньо коштів, щоб профінансувати видатки на паливно-мастильні матеріали на окремі транспортні засоби для того, щоб вони працювали.

Інша нагальна проблема - ремонт доріг. Цьогоріч в області передбачено – 66 з половиною мільйонів на їх капремонт. Чиновники кажуть, що вистачить, аби лиш вдалося проконтролювати їх належне використання, щоб восени не просити на ту саму дорогу знову грошей.

Що ж до владних ініціатив, то в області триває оптимізація медичної галузі. Скорочують як кількість ліжко-місць, так і кількість персоналу. Останнє викликало чимало критики з боку опозиційних сил. Втім, як стверджують чиновники, мета тут одна - зупинити розпорошування державних коштів та раціонально їх використати.

Юрія Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

- Ми почали оптимізувати заклади і побачили, коли на ті протитуберкульозні диспансери або лікарні ми щорічно витрачали по 3, 5 мільйони на кожний заклад, а ми могли б ці 10,5 мільйонів потратити на 4. Змогли б профілактично попрацювати, щоб зменшити загрозу захворювання туберкульозу.

Пріоритетним у 2012 році було і фінансування громадських ініціатив. Цьогоріч заплановано реалізувати 45 відповідних проектів, що передбачає співфінасування з обласного бюджету. Вони допоможуть залучити близько півтора мільйони гривень на реалізацію ініціатив громади.

Не оминули і цьогорічних довиборів. Вони, як вважає Юрій Кічатий, для бюджету обласної ради стануть небажаними через неочікувані значні витрати. Нагадаємо, четверо обласних депутатів стали народними обранцями, а п’ятий - помер. Відповідно на фінансування народного волевиявлення витратять як мінімум півтора мільйона гривень.

Схожі статті