+380673870816 +380673870816

Прикордонники затримали 79 осіб, причетних до терористичної діяльності

Співробітники Державної прикордонної служби України активно впроваджують комплекс заходів щодо боротьби з тероризмом, а також  припинення діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань (груп), організованих груп та злочинних організацій. 

Також у зв’язку із складною ситуацією на сході України та постійною діяльність диверсійно-розвідувальних груп оперативно-розшукові підрозділи прикордонного відомства суттєво посилили роботу у сфері протидії розвідувально-підривній діяльності російських спецслужб. Про це повідомив прес-центр Державної прикордонної служби.

Для ефективної реалізації інформації про осіб, які ймовірно причетні до діяльності незаконних збройних формувань і сепаратизму, оперативники внесли її до єдиної інформаційної бази. Дана база також функціонує в усіх пунктах пропуску, контрольних пунктах вздовж лінії розмежування в зоні АТО та на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим. Завдяки впровадженим заходам та чітким діям правоохоронців на сьогодні ідентифікували та поставили на контроль близько 13,5 тисяч таких громадян. Також продовжується опрацьовуватися  інформація стосовно ще 20 тисяч осіб.

[[textbanner]]

Крім того з початку року прикордонники у взаємодії з співробітниками інших силових та правоохоронних органів затримали 79 осіб, які причетні до терористичної діяльності та незаконних збройних формувань. За цей же період, до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені повідомлення про 109 злочинів, пов’язаних з тероризмом, сепаратизмом та незаконним поводженням зі зброєю. Загалом за цими статтями виконано 563 доручень правоохоронних органів. 

Схожі статті