+380673870816 +380673870816

Представники житлового кооперативу «Макарова» вимагали на сесії Рівнеради землю (ВІДЕО)

Будинок є, проте, землі немає. Свого часу у місті створили житловий кооператив «Макарова» для приватної забудови. Його члени не лише звели свої будинки, але й вклади чималі кошти на облаштування інфраструктури. Це і дороги, і різноманітні мережі, що забезпечують людей усім необхідним. Проте, кооператив досі змушений орендувати землю під своїми будинками у міста. 

І знову пішли ні з чим. Представники житлового кооперативу «Макарова» на сесії Рівнеради вже ходять як на роботу. Прохання у них одне: виділення їм у приватну власність земл, на якій зведені їх будинки. Адже зараз кооператив ці ділянки орендує у міста. Проте, депутати вперто голосують проти цього.

Сергій Забужко, голова кооперативу «Макарова»:

- Чому наші депутати, що голосують проти, не можуть аргументувати чому така кількість людей відфутболюється на кожній сесії. Люди умови виконали по інвестуванню мереж, а тепер виходить, що мають або на коліна ставати, або гроші нести кожному депутату. То дайте нам або агрументовану відмову, або проголосуйте.

Це питання не постало зараз так гостро, аби не зросла вартість оренди землі в більш ніж у 30 разів. 

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Ми дійсно з цими людьми вчинаємо погано. Адже люди здали гроші, побудували будинок і ми мали їм автоматично передати земельну ділянку. Можливо вони б так не добивались, аби Уряд взяв і не підняв в 33 рази плату за землю. А тепер їх поставили на розтяжку. Уряд влупив орендну плату в 33 рази більшу, а ми не даємо їм землю передати  у власність.

Депутати, що голосують проти виділення людям у приватну власність ділянок, на яких їхні будинки посилаються на те, що вони це питання досконало не вивчили і не хочуть віддалати землю, якщо вона можливо  відводилась під будівництво з порушеннями. 

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Люди нервують, хочуть платити менше. Депутати не хочуть за це голосувати. Змусити депутатів ніхто не може. Хай створюють, якщо хочуть комісію і розберуться. Знайдуть зловживання, нехай карають винних, якщо не так розподілено, хай шукають хто в 2004 році в цьому ж залі давав землю. Але цю ситуацію потрібно розрулити. Люди ображаються цілком законно. Ми втягнули їх в цей кооператив, вони побудували інфраструктуру, а тепер не можуть отримати свої земельні ділянки.

Схожі статті