+380673870816 +380673870816

Працівники ДАІ Рівненщини за три дні задокументували близько 90 порушень Правил дорожнього руху

Працівники Державтоінспекції б’ють на сполох! Останнім часом на території Рівненської області майже кожного дня в результаті дорожньо-транспортних пригод гинуть та травмуються люди. Про це повідомила прес-служба ВДАІ УМВС України в Рівненській області.

У зв’язку з цим, керівництвом УМВС та обласної Державтоінспекції було прийнято рішення про проведення додаткових профілактичних заходів направлених на виявлення в першу чергу грубих порушень правил дорожнього руху, які суттєво впливають на стан аварійності.

Аналіз показав, що більшість дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками стається саме у вихідні дні. Тому у період 28 по 30 вересня силами працівників апарату ВДАІ, роти ДПС ДАІ при УМВС та відділеннями ДАІ з обслуговування адміністративних територій проводилося профілактичне відпрацювання декількох районів області, у яких спостерігається ріст аварійності.

Лише за три дні відпрацювання співробітниками ВДАІ УМВС зареєстровано шість подій у яких вбачаються ознаки злочину, зокрема було вилучено мотопомпу для видобутку бурштину-сирцю, виявлено автомобіль який перебував на території України поза митним контролем. Також працівниками взводу супроводження роти ДПС ДАІ виявлено перевезення зброї без відповідних документів.

Крім цього, за вказаний період задокументовано близько 90 порушень ПДР, з яких 37 випадків керування у стані алкогольного сп’яніння, 27- керування транспортними засобами без посвідчення водія та інші грубі порушення. 22 транспортних засоби доставлено на спеціальні майданчики для тимчасового утримання.

Вартові доріг до 17 жовтня посилено перевірятимуть і пасажирські перевезення. Зокрема додержання перевізниками вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху. Особлива увага приділятиметься питанням організації перед рейсового контролю технічного стану автобусів, проведення обов'язкового медичного огляду водіїв, забезпечення їх режиму праці і відпочинку. Та однієї профілактикою не обійдешся, переконують державтоінспектори. Тому закликають усіх учасників дорожнього руху бути вкрай обережними на дорозі, аби елементарна помилка не забрала життя.

Схожі статті