+380673870816 +380673870816

Працівники ДАІ Рівненщини перевірятимуть переобладнанні транспортні засоби

З метою попередження дорожньо-транспортних пригод за участю пасажирських транспортних засобів, в тому числі, переобладнаних з транспортних засобів іншого призначення, у період з 27 листопада по 17 грудня 2012 року Державтоінспекцією області буде проводитись комплекс заходів, спрямованих на виявлення пасажирських або вантажопасажирських транспортних засобів, переобладнаних з порушенням відповідних правил, норм і стандартів України. Про це повідомила прес-служба ВДАІ УМВС України в Рівненській області.

Під час проведення вказаних заходів вартові доріг звертатимуть увагу на виявлення грубих порушень правил дорожнього руху водіями автобусів та вантажопасажирського транспорту, а також фактів експлуатації незаконно переобладнаного транспорту. Експлуатація таких транспортних засобів буде заборонена шляхом доставки на арештмайданчики згідно вимог чинного законодавства.

Олександр Семенюк, начальник обласної Державтоінспекції:

- Під час проведення комплексу заходів формуватимуться списки транспортних засобів, у яких кількість місць більша ніж передбачено технічною характеристикою, або не відповідає записам у реєстраційних документах. Після чого проводитимуться цільові перевірки суб’єктів господарювання, яким належить такий автотранспорт та, у разі не усунення недоліків, будуть вжиті жорсткі заходи щодо не допущення до участі у дорожньому русі автомобілів та автобусів, переобладнаних з порушенням відповідних правил, норм і стандартів України.

 

Схожі статті