+380673870816 +380673870816

Понад 11 тисяч прикордонників отримали статус учасника бойових дій

Підрозділи Державної прикордонної служби України продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями. Про це повідомили в адміністрації Державної прикордонної служби України.

Від початку антитерористичної операції на сході нашої країни статус учасника бойових дій вже отримали більше 11300 прикордонників.В цьому напрямку Держприкордонслужба намагається оперативно розглядати документи військовослужбовців та у разі наявності правових підстав – не зволікати із прийняттям рішень. На сьогодні опрацьовані вже майже всі документи прикордонників, які мають право отримати статус учасника АТО.

[[textbanner]] 

З моменту загострення ситуації в Донецькій та Луганській областях співробітники прикордонного відомства стійко стояли на відповідальних ділянках та  мужньо виконували свої обов`язки. На жаль, під час бойових зіткнень та обстрілів 66 прикордонників загинули. Ще 397 військовослужбовців зазнали поранень.

Протягом 2014-2015 років за мужність та героїзм під час виконання обов’язків в зоні АТО державними нагородами були відзначені більше 600 прикордонників, з яких 62 посмертно. Орденами «За мужність» були нагороджені 152 прикордонники, 30 військовослужбовців відзначені орденом «Богдана Хмельницького» та 5 – орденом «Данила Галицького». Крім того, медалями «За військову службу», «Захиснику Вітчизни», «За бездоганну службу» нагороджено 422 прикордонники. Ще понад2350 охоронців кордону отримали відомчі відзнаки.

Схожі статті