+380673870816 +380673870816

Поліція у Рівному взялася наводити лад зі стихійною торгівлею (ВІДЕО)

На вулиці Сагайдачного поліція взялася наводити лад зі стихійною поргівлею. Реакція довго на себе чекати не змусила. Вже із самого ранку торговці  перекрили дорогу на цій вулиці. 

Продаж із землі чи порядок на тротуарі? Міська влада спільно з поліцією вирішили перенести стихійну торгівлю на Сагайдачного в місця спеціально облаштовані під це. Проте, тродавці категорично проти. Тому сьогодні вони перекрили дорогу на цій вулиці. Вимога одна, аби торгувати на тротуарі і надалі. 

Торгує на ринку:

- Я сорок років в школі відпрацювала, зараз в мене пенсія тисяча гривень. Як мені вижити? Я тут свою продукцію продавала і буду продавати. Стану прямо перед ними і буду торгувати. Я їх слухати не буду. Ми, селяни, торгуємо. Ми після себ прибираємо. Дайте нам тут стати. Навіщо людей розігнали?

Поліцейські хоча силоміць нікого і не виганяли, проте, наголошують, що стихійна торгівля із землі явище незаконне. Подобається комусь це чи ні, але у Рівному на ринку доведетьсся торгувати в спеціально відведених місцях.

Андрій Крутень, командир 3 роти патрульної поліції Рівного:

- Ми не виганяємо людей. Ми їх переміщаємо. Ми поспілкувались з міською владою. Виділено 400 місць. Вчора ми роздавали буклети, де розписано де ці місця. Я особисто людям похилого віку, хто не міг взяти все, що приніс, допомагав переносити їх товар.

Міський голова в цьому питанні невблаганний. Каже, що в цивілізованих країнах із землі ніхто не торгує. 

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Демократія - це не хамство і не вседозволеність, це самообмеження. Ми встановили правила і потрібно їх дотримуватись. Якби тим людям не давали торгувати, то зрозумілі притензії до влади. Я не кажу про інші ринки, де місць багато. Лише тут 150 вільних місць для торгівлі. Але вони хочуть саме там, на тротуарі. Так не буде.

Торгівці ж у свою чергу також на поступки поки йти не хочуть. Кажуть, якщо їх не залишать в спокої, то вони і надалі перекриватимуть дорогу.

Схожі статті