+380673870816 +380673870816

«Пліч-о-пліч». Рівненщина взяла шефство над відновленням сіл на Херсонщині (ВІДЕО)

Фото з ФБ сторінки Віталія Коваля

Рівненщина відновлюватиме три села на Херсонщині. В рамках проєкту «Пліч-о-пліч» наша область взяла шефство над Кочубеївською ТГ південного регіону. Тут, зокрема, добровольчі бригади відбудовують житло та інфраструктуру трьох сіл – Кочубеївка, Заградівка та Орлове. 

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль поїхав на Херсонщину. Разом із командою фахівців у рамках проєкту #плічопліч вони відвідують деокуповані села, спілкуються з місцевими людьми та координують роботи з відновлення зруйнованого житла. Приєднався до візиту і заступник керівника Офісу Президента України Олексієй Кулеба.

"Зараз знаходжуся тут особисто. Наші бригади із територіальних громад Рівненщини вже приступили до ремонтних робіт. Латаємо дахи, міняємо вікна, ріжемо скло, наводимо лад на постраждалих територіях. Робимо усе, аби людям було куди повернутися", - повідомляє очільник регіону.

Віталій Коваль розповідає, що упродовж наступних тижнів інформуватиме про процес відновлення, історії тутешніх мешканців та про наших земляків, які дають зруйнованим будинкам нове життя. 

"Ми тиловий регіон, який може допомогти. Немає чужої та «своєї» біди. В Україні є загальна біда під назвою ВІЙНА. Сьогодні 15 тилових областей демонструють єдність, беручи під свою опіку постраждалі населені пункти Херсонщини.

Ми вкотре показуємо спроможність наших громад допомогти та підтримати ближнього. Усі ми, як ніколи, згуртовані і спільно долаємо наслідки війни у деокупованому регіоні. Разом відбудуємо. ПЛІЧ-О-ПЛІЧ", - підсумовує Віталій Коваль.

Схожі статті