+380673870816 +380673870816

Підземне містечко у Рівному під загрозою обвалу?

Підземний перехід біля драмтеатру провалиться. Загине близько семисот рівнян. Такий сценарій техногенної катастрофи зараз активно обговорюють у всесвітній павутині жителі нашого міста. Чимало кого таке повідомлення вкрай налякало. Тому люди звернулися до влади з проханням дослідити це питання. 

Ці плітки сьогодні зі швидкістю світла поширюються містом. Люди подейкують, що є ймовірність виникнення техногенної катастрофи пов’язаної з побудовою підземного торгового центру біля рівненського драмтеатру та висотного торгово-офісного приміщення поруч з готелем "Україна". Тому нині в особі депутата Рівнеради Олександра Лащука звернулися до влади з проханням дослідити це питання.

Олександр Лащук, депутат Рівнеради:

 - Мешканці Рівного побоюються за безпеку і вимагають створення депутатської комісії з залученням фахівців і компетентних органів з метою вивчення законності будівництва, технічного стану та можливості подальшої експлуатації будівель та споруд.

Аби уникнути паніки та заспокоїти рівнян керманич міста запевнив, це питання обов’язково вирішать.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Я хочу, щоб депутати обстежили, облазили все підземелля і зробили нам об’єктивний аналіз. Причому хай залучать інженерів, які є спеціалістами у цій галузі. Подивляться бетонні конструкції, щоб раз і назавжди поставити крапку у цій історії.

Однак, не лише цю, поки що не вивчену проблему озвучували під час сесії Рівнеради депутати. Без даху над головою сьогодні ризикують залишитися близько 15 мешканців гуртожитку колишнього текстильного училища під номером 5, що по вулиці Олеко Дундича, 3 а. Пані Наталія мешкає там уже 17 років. Однак нині звідти її намагаються виселити.

Наталія Ящук, мешканка гуртожитку:

 - Коли поставили новим директором Центру сервісу і дизайну Назарука, то він почав ініціювати процеси про виселення людей, мотивуючи це тим, що це чужі люди. Я особисто 17 років прожила там з постійною пропискою і мене сьогодні хочуть викинути на вулицю.

Поділитися наболілим люди вже вкотре прийшли і до міської влади. Сьогодні під стінами сесійної зали Рівнеради вони влаштували пікет з проханням допомогти їм залишити за собою право мешкати у цьому гуртожитку. Однак на міському рівні, за словами керманича Рівного, їм, на жаль, нічим зарадити не можуть.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Вони просять прийняти нас гуртожиток в міську власність, однак це рівнозначно тому, якби вони мене просили відмінити понеділок в календарі. Не можемо ми їм цього зробити, бо це не наша власність. Не має такого права, щоб ми в кого хотіли в того і забрали. На це потрібна добра воля Міністерства освіти. Ми написали звернення до міністра, однак, я дуже сумніваюся, що він віддасть його, але ми зробили все, аби люди не нарікали, але це лише добра воля Міністерства освіти.

Чималий ажіотаж серед місцевих обранців викликало і питання про надання товариству з обмеженою відповідальністю "Еко-хелп" дозволу на експлуатацію об’єкта поводження з небезпечними відходами у наступному році. До прикладу, у депутата Святослава Євтушенка виникли сумніви щодо повного дотримання цим підприємством технології зберігання відпрацьованих люмінесцентних ламп. 

Святослав Євтушенко, депутат Рівнеради:

 - Воно єдине підприємство на даний момент на Рівненщині, яке займається збором люмінесцентних ламп, але питання лише в місті де вони зберігають ці лампи. Це справді вагончик. Відстань до житла має бути мінімум 100 метрів, там де він стояв раніше, там справді була така відстань. Там де він стоїть зараз - максимум 25-30 метрів. Факт порушення фактично на обличчя.

А це вкрай небезпечно для здоров’я рівнян та може завдати непоправної шкоди екології нашого міста. Тому Святослав Євтушенко звернувся до депутатського корпусу Рівнеради з проханням створити спеціальну комісію, а вищезгаданий проект рішення відкласти до наступної сесії. Що, в принципі, і зробили.

Схожі статті