+380673870816 +380673870816

Підприємців Рівненщини оштрафували за продаж неякісного електричного та електронного обладнання

Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області перевірили характеристики продукції електричного та електронного обладнання у 9 суб’єктів господарювання.

— У ході проведених перевірок у суб’єктів господарювання встановлено порушення вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання, Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання. Усього було переірено товарів на суму 124,93 тис. грн., з них забраковано та тимчасово обмежено реалізацію товарів, які не відповідають встановленим вимогам технічних регламентів та інших нормативних документів на суму 18,131 тис. грн, — повідомили в ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області.

До суб’єктів господарювання, за виявлені порушення при розповсюдженні продукції, яка не відповідала встановленим вимогам, застосовані штрафні санкції. Відтак, підприємці сплатили майже 24 тисячі гривень. Застосовані штрафи поповнили Державний бюджет.

Схожі статті