+380673870816 +380673870816

Переселенцям із Криму допомагають міжнародні організації

Міжнародна спільнота активно долучається до вирішення побутових потреб осіб та сімей  з дітьми, які тимчасово переїхали у наш регіон з АР Крим, Севастополя та південно-східних областей України. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, гігієнічні набори для переселенців з Криму надіслав дитячий фонд ООН Юнісеф. На Львівщину було скеровано 200 таких наборів. Усі вже розподілено між кримчанами. Один гігієнічний набір розрахований на місячну потребу однієї сім’ї і включає мило, зубну пасту, зубні щітки, рушник, шампунь тощо.

Також 1 квітня надійшла велика гуманітарна допомога з Польщі, яку було скеровано у відпочинковий комплекс "Перлина Львова" (смт Брюховичі), де на сьогодні тимчасово проживають 60 переселенців з Криму.

Як зазначають у департаменті соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації, найбільше кримчан на тимчасове проживання поселено в оздоровчо-лікувальний комплекс "Ровесник" (м. Червоноград), реабілітаційний центр у смт. Великий Любін та в гуртожиток від Боринського професійного ліцею народних промислів і ремесел (Турківський район).

Переселенцям з Криму за спрощеною процедурою буде виплачено усі соціальні виплати та пенсії за квітень. Громада Львівщини небайдужа до потреб кримчан. Люди добровільно приносять продукти та речі для переселенців. Також долучаються й бізнесмени регіону.

Кількість переселенців щодня зростає. Збільшується також й кількість гуманітарної допомоги. Аби оперативніше скеровувати допомогу для кримчан, координувати надходження з різних джерел, призначено відповідального представника від переселенців. Адже на місці краще можна визначити і потребу, і доцільність надання такої допомоги.

 

Схожі статті