+380673870816 +380673870816

Обрати правильний шлях у житті допомогли правоохоронці

Зустріч з правоохоронцями для бувалого наркомана стала переломним моментом у житті. Кілька місяців тому працівники міліції затримали його за злочин, пов'язаний з наркотиками, а вже сьогодні він вилікувався від залежності та вдячний тим, хто допоміг йому стати на правильний шлях. Про це повідомила прес-служба Березнівського РВ УМВС

Ця історія бере свій початок у липні цьогоріч. Саме тоді на Рівненщині проводилися оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою "Мак-2012". Оперуповноважений по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Березнівського райвідділу міліції Сергій Логвинчук разом із співробітником ВДАІ перебували на черговому нічному відпрацюванні Березного. Проїхавши не одне коло по місту, в темряві вони запримітили чоловіка на велосипеді, який віз пучок рослин, ззовні дуже схожих на мак. Помітивши автомобіль міліціонерів, невідомий залишив свій транспортний засіб та "багаж" і кинувся навтьоки. Однак молодий оперуповноважений за кілька метрів таки наздогнав втікача. Ним виявився місцевий житель Володимир.

Уже в райвідділі міліції чоловік пояснив, що того дня, коли почало сутеніти, він поїхав у сусіднє село, аби знайти на присадибних ділянках рослини маку, адже сам є наркозалежним. Та принести зібраний "урожай" додому чоловікові завадили пильні міліціонери.

За цим фактом було порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів без мети збуту) та згодом скеровано до суду.

Нещодавно Березнівський районний суд розглянув справу та постановив провадження у кримінальній справі по обвинуваченню Володимира закрити і звільнити його від кримінальної відповідальності. Підставою для такого рішення стали вимоги частини 4 статті 309 КК України, відповідно до якої "особа, яка добровільно звернулась до лікувального закладу і яка почала лікування від наркоманії, звільняється від кримінальної відповідальності за дії, передбачені частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України". Адже поки тривало слідство та вивчалася справа в суді, чоловік, аби позбутися наркотичної залежності, добровільно звернувся у відповідний медичний заклад, де пройшов курс лікування. Він пояснив, що на цей вчинок його підштовхнула чергова зустріч з правоохоронцями, спілкування зі слідчим, який став для нього порадником у життєвій ситуації. А ще — усвідомлення того, що він є батьком дитини і Володимирові дуже не хотілося б, щоб його синові хтось дорікнув: "Твій батько наркоман…". 

Схожі статті