+380673870816 +380673870816

Несумлінним працедавцям Рівного донараховано більше 1 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб

Сьогодні особливу увагу податкова інспекція Рівного приділяє адмініструванню податку на доходи фізичних осіб, а саме отриманню офіційної заробітної плати найманими працівниками та утриманого з неї податку. Про це повідомила прес-служба ГУ Міндоходів у Рівненській області.

За 11 місяців 2013 року відділом контрольно-перевірочної роботи доходів і зборів з фізичних осіб, за результатами проведених планових та позапланових перевірок фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, виявлено 36 випадків недотримання вимог податкового законодавства в частині виплати заробітної плати та інших доходів з порушенням чинного законодавства. В результаті – 1150,1 тисяч гривень додатково нарахованого податку на доходи фізичних осіб.

Крім того, в ході проведеної роботи з початку року легалізовано 2150 найманих працівників та додатково донараховано податку на доходи фізичних осіб у сумі 379,3 тисячі гривень.

Слід зазначити, що тіньова зарплата не гарантує соціального захисту, тільки оформлені трудові відносини в законодавчо встановленому порядку та офіційне отримання заробітної плати надають державний захист від незаконного звільнення, безпечні здорові умови праці, гарантоване право на відпочинок.

Схожі статті