+380673870816 +380673870816

Негода "пройшлася" по Рівному

Вирвані з корінням дерева, помешкання без світла, затоплені вулиці та двори приватних будинків. Такі результати нагоди, яка вирувала в нашому місті.

Через сильні пориви вітру та зливи чимало краян залишилися без світла, адже спрацювала система захисту ліній електропередач. Найбільше їх було пошкоджено у Гощанському, Дубенському, Млинівському та Зарічненському районах. У Рівному ж, за словами енергетиків, ситуація дещо краща.

Тетяна Корпусова, менеджер із зовнішніх зв'язків ПАТ "АЕС Рівнеобленерго":

- Ми маємо лише поодинокі відключення, які усунемо вже до кінця дня. В цей період наші бригади працюють у посиленому режимі, понаднормово для того, щоб чим скоріше відновити світло споживачам. Оскільки негода не вщухає, ми не розслабляємося.

Хоча місто і не залишилося без світла, проте потерпало від води. Під її товщею сховалася дорога і тротуар на відрізку вулиці Чорновола. Подібна картина для ока рівнян вже звичне явище. А ось рятувальникам міста довелося відкачувати воду помпами від кількох приватних будинків на вулиці Вербовій 87і 23 та Івана Огієнка 10. Адже через невдале розміщення будівель та зможену систему каналізаційних стоків, туди не рідко навідується велика вода.

Микола Прокопчук, начальник відділу роботи із ЗМІ та громадськістю ТУ МНС України в Рівненській області:

- На вулиці Вербовій 87 та 23 до приватного сектору наші підрозділи виїжджають неодноразово. Як тільки в обласному центрі йде рясний дощ, так відразу підтоплює ці житлові будинки.

Наробила біди вчорашня негода і у дворі будинку на вулиці Соборній 253 А. За словами тамтешніх жителів, тут є чимало старих дерев, які вже давно потрібно зрізати. Місцеві неодноразово зверталися до комунальників з відповідним проханням. Проте, наразі за них цю роботу зробив вітер. Тут повалило стару тополю. На щастя, не постраждали ані люди, ані припарковані поруч автомобілі. А вже на ранок з’явилися комунальники, котрі розпилили дерево. Місцеві ж жителі сподіваються, що наступного разу працівники відповідної служби все ж зріжуть старі дерева, а не прибиратимуть вже повалені.

Схожі статті