+380673870816 +380673870816

На Волині притягнули до відповідальності 9 посадових осіб Маневицької та Цуманської виправних колоній

Прокуратурою області із залученням фахівців органів контролю проведено комплексну перевірку у Цуманській та Маневицькій виправних колоніях управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області. Про це повідомила прес-служба прокуратури Волині.

Перевірка засвідчила наявність в установах покарань порушень чинного законодавства при триманні засуджених. Зокрема установлено, що норми житлової площі на одного засудженого у колоніях не завжди відповідають вимогам Кримінально-виконавчого Кодексу України. У деяких камерах перебуває більше людей, ніж дозволяє площа.

Наявні в установах окремі порушення вимог матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення.

Допускаються також порушення Закону України "Про пожежну безпеку" . Не всі будівлі забезпечені засобами пожежогасіння й обладнані автоматичною пожежною сигналізацією.

Не у повному обсязі дотримуються у колоніях вимог законодавства про охорону праці. Окрім того, через неналежне виконанням службових обов’язків посадовцями Маневицької ВК №42 у червні поточного року з дільниці соціальної реабілітації колонії скоїв втечу засуджений та не одразу було вжито оперативних заходів щодо установлення місця його знаходження.

На усунення виявлених порушень начальнику управління Державної пенітенціарної служби України в області внесено подання.

За результатами його розгляду 9 посадових осіб колоній, у тому числі начальника Маневицької ВК №42, його першого заступника і заступника із соціально-виховної та психологічної роботи, притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Першого заступника начальника Маневицької ВК звільнено із займаної посади.

Схожі статті