+380673870816 +380673870816

На території України відчутно потеплішає

Починаючи з 16 квітня, на територію України прийде антициклон, який принесе помірно суху теплу погоду. Про це повідомив прес-центр Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Протягом минулої доби на території України продовжувався розвиток весняного водопілля. Його максимуми пройшли на річках Житомирської, Київської областей, на малих притоках Десни, Південному Бузі та його притоках із загальною амплітудою підвищення 0,5-1,8 м, а на Західному Бузі та його притоках – висотою до 1,1 м.

Відновилося подальше формування водопільної хвилі на Дністрі та його притоках (Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська області). На річках Карпатського регіону спостерігався спад рівнів води, але на Дністрі біля м. Заліщики, на річках Тиса і Латориця біля м. Чоп та на ділянці Коломия–Чернівці р. Прут рівні підвищилися на до 0,9 см.

Зберігається затоплення заплав Прип’яті і більшості її приток, річок басейну Західного Бугу, а також окремих ділянок Десни, Південного Бугу, Дністра та їх приток, річок Оскол, Лопань, Уди (притоки Сіверського Дінця), приток Середнього Дніпра.

Внаслідок відновлення підйомів на Дністрі і його притоках та проходження максимумів водопілля на притоках Західного Бугу та Прип’яті буде утримуватись перевищення небезпечних відміток в окремих населених пунктах: у Підволочиському, Бучацькому районах Тернопільської області, Ріпкинському – Чернігівської, Волочиському – Хмельницької, Сокальському – Львівської, Зарічненському, Сарненському, Рокитнянському – Рівненської, Ратнівському, Старовижівському, Любешівському, Маневицькому, Ковельському районах Волинської областей та понижених ділянок у Луцьку.

15-17 квітня у високогір’ї Закарпатської та Чернівецької областей утримується небезпека сходу снігових лавин.

Схожі статті