+380673870816 +380673870816

На території України очікується плюсова температура

Протягом поточного тижня на території України відчутних змін погодних умов не очікується. Переважатиме плюсова температура повітря. Про це повідомила прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Протягом поточного тижня і на початку наступного різких змін погодних умов не очікується. Час від часу подекуди спостерігатимуться невеликі опади, переважно у вигляді дощу, а на півночі вночі – з мокрим снігом; по всій території – тумани. Температура в нічні години становитиме -3…+3 °С, в денні +3…+8 °С, на Закарпатті та в Криму +9…+14 °С.

Крім того, у зв’язку з плюсовою температурою повітря на річках продовжується руйнування льодового покриву, збільшується кількість промоїн, на окремих ділянках спостерігаються забереги та льодохід. Практично на всіх річках зростають рівні води.

Проте, це не становить загрози. На українській ділянці Дунаю рівні підвищуються щодня від 4 до 17 см, що пов’язано з проходженням паводку на верхній та в середній частинах Дунаю. Подекуди спостерігається вихід води на заплавні території: на р. Стохід (Волинь), річках Стир і Горинь (Рівненська область), Солокія (Львівщина), на окремих притоках середнього Дніпра і деяких річках Приазов’я.

Протягом 17-20 лютого на ділянці Дністра, до входу в Дністровське водосховище, в результаті шугоутворення можна очікувати додаткове локальне зростання рівнів води на 1-2 м. Це не становить небезпеки, оскільки до небезпечних відміток там залишається ще 1,5-2 м.

Також варто утриматися від поїздок у гірську місцевість, оскільки у високогір’ї Івано-Франківської та Закарпатської областей зберігається небезпека сходження лавин.

Схожі статті