+380673870816 +380673870816

На святкування Нового року та Різдва Христового буде витрачено понад 30 мільйонів гривень бюджетних коштів

У рамках святкування країною Нового 2013 року та Різдва Христового у містах Києві, Севастополі та усіх регіонах України передбачено проведення понад 600 тисяч культурно-мистецьких заходів, на які буде витрачено понад 30 мільйонів гривень. Про це повідомив Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Заходи почали проводити з 19 грудня і вони триватимуть до завершення шкільних канікул. Взагалі у святкуванні братимуть участь до 42 тисяч закладів культури і мистецтв, починаючи від клубів і аж до великих театрів. У заходах задіяно близько 70 тисяч професійних діячів культури і біля мільйона аматорів. Усього в Україні буде проведено понад 600 тисяч заходів.

Це і концерти, вистави, новорічні вистави за спеціальними сценаріями, на яких ми очікуємо біля 15 мільйонів громадян різних категорій. На заходи, які проводить безпосередньо Міністерство культури (в Києві і поза його межами), понад 3 мільйони гривень виділило Міністерство, плюс з обласних бюджетів – понад 30 мільйонів.

Не залишимо поза увагою і дитячу аудиторію, яка знаходиться поза межами України. Ще з 2010 року ми проводимо акцію «До вас їде Святий Миколай». Ця акція охопила вже понад 10 країн Європи. Цього року цей захід буде проводитися в Іспанії та Португалії. На цю акцію витрачено понад 600 тисяч гривень. Там дитяча аудиторія – це діти заробітчан і української діаспори, така акція проводиться для них Міністерством культури.

Схожі статті