+380673870816 +380673870816

На Рівненщині знайшли рішення, як заощадити на теплоенергії

Заощадити на теплоенергії 3 мільйони гривень в рік - реально. Варіанти, як можна значно зекономити бюджетні кошти 13 грудня на 2 пленарному засіданні сесії Рівнеради запропонував керівник Рівненського центру соціального партнерства Сергій Пінчук.

Він розповів, що завдяки системі енергоменеджменту можна вирішити питання раціонального використання енергії в будівлях, оскільки зазвичай, як зауважив пан Сергій, у Рівному в однакових за розмірами приміщеннях - кардинально різні рахунки за комунальні послуги. Тому, аби врегулювати ситуацію та значно зекономити, доречно було б впровадити комп’ютеризовану систему енергоменеджменту.

Сергій Пінчук, керівник Рівненського центру соціального партнерства:

- Впровадження професійних управлінських механізмів у сфері енергоспоживання сприятиме реалізації таких завдань: раціональне витрачання бюджетних коштів, оптимізація структури споживання енергоресурсів, підвищення енергоефективності, забезпечення ефективної експлуатації будівель та споруд, формування ощадливої поведінки споживачів енергетичних послуг. Управлінська діяльність у сфері енергокористування за рахунок підвищення енергоефективності забезпечує знищення споживання енергії у бюджетних установах від 5 до 10 % за рік.

Однак відповідне рішення депутати Рівнеради поки що не прийняли. Міський голова Рівного Володимир Хомко дав доручення створити спеціальну комісію, аби максимально дослідити це питання.

Схожі статті