+380673870816 +380673870816

На Рівненщині за матеріалами СБУ судитимуть правоохоронця, який передавав ворогу розвіддані про українських військових та оборону міста

Співробітники Служби безпеки викрили правоохоронця, який проходив службу на одному з стратегічних об’єктів Рівненської області та «зливав» ворогу розвідінформацію.

Зловмисник має двох рідних братів, які є проросійськи налаштованими особами. Один з них проживає в рф, а інший – на тимчасово окупованій території Луганської області.

Встановлено, що підозрюваний перебував на постійному зв’язку з ними та передавав дані про переміщення особового складу Сил оборони та військової техніки поблизу білоруського кордону.

Крім того, «родичів» також цікавили установчі дані військовослужбовців, з якими він проходить службу.

У ході проведених санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили мобільний телефон із доказами передачі відомостей розвідувального характеру через один із месенджерів.

До суду скерований обвинувальний акт щодо вказаної особи у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Рівненській області спільно з ТУ ДБР (з дислокацією в м. Хмельницький) за процесуального керівництва Рівненської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Схожі статті