+380673870816 +380673870816

На Рівненщині видали «Волинський Кобзар»

У Рівному презентували «Волинський Кобзар» місцевого автора Петра Кралюка. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

«Волинський Кобзар» надруковано у видавництві Національного університету «Острозька академія»  накладом  500 примірників. На його видання виділено більше 90 тисяч гривень з обласного бюджету. Не зважаючи на ситуацію в Україні, на Рівненщині продовжують видавати книги», - зазначив заступник голови обласної адміністрації Олександр Савчук.

[[textbanner]]

У 1846 році Тарас Шевченко перебував на території Волинської губернії у складі Київської археографічної комісії. В результаті з’явилися такі твори, як «Слепая», «Сліпий», «Петрусь», «Невольник», «Великий льох», «Ой чого ти почорніло…», «Варнак». У них описані Берестечко, Почаєв та Пересопницьке Євангеліє.

«Волинський Кобзар – унікальне видання, подібних в Україні ще не було. Видано безліч Кобзарів, проте у жодному з них немає регіональної прив’язки. У нашому Кобзарі зібрано твори великого поета на тему Волині», - розповів укладач книги Петро Кралюк.

Разом з тим, Петро Кралюк підкреслив, що під час бойових дій на Сході України нам потрібні не тільки бронежилети, а й книги. Адже вони є потужним захистом в інформаційній війні. Книга не надходитиме в продаж, а буде розповсюджуватися по мережі бібліотечних закладів області.

Схожі статті