+380673870816 +380673870816

На Рівненщині рятувальники перевірять райони, які входять до зон підтоплення

З настанням відлиги в Україні знову стало актуальним питання загрози паводків. Різке потепління, яким розпочався лютий місяць, нині принесло в Україну загрозу льодових заторів, а відповідно і підняття рівня води. 

Так, у Львівській та Івано-Франківській областях вже в першій половині цього тижня синоптики прогнозують формування заторів льоду з підйомами рівнів води від пів метра до півтора над поточними відмітками. В нашій області поки підняття рівня води є незначним.

Богдан Данилюк, начальник ОКЦ ГУ ДСНС в Рівненській області:

- На даний час в нас починається підняття рівня річок в Зарічненському і Дубровицькому районах. Це по річці Стир гідропост села Млинок і в Дубровицькому районі річка Горинь.

Рівень води піднімається не лише через активне танення снігу, але й через льодові затори. Саме до них вже сьогодні готуються рятувальники, аби в разі потреби підірвати кригу на річках.

Богдан Данилюк, начальник ОКЦ ГУ ДСНС в Рівненській області:

- Для захисту мостових переправ підрозділами облавтодору та Укрзалізниці проводиться на даний час заключення договорів з нашою групою піротехнічних робіт, аби у разі необхідності підірвати лід для захисту мостових переправ.

Нині ж місцеві рятувальники активно готуються до можливих підтоплень та паводків, проводячи ревізії стану готовності водорегулюючих споруд. Загалом в області перевірять 12 районів, звернувши особливу увагу на північну частину краю, адже саме ці території входять до прогнозованих зон підтоплення.

Схожі статті