+380673870816 +380673870816

На Рівненщині побільшало краян, котрі отримують пенсії за особливі заслуги

Справи 131 претендента розглянули та погодили на комісії при ОДА, яку очолює заступниця голови облдержадміністрації Світлана Сад. За її словами, серед тих, кому призначили ці пенсії, є краяни, нагороджені орденами та медалями, а також яким присвоєно звання "Заслужений" та "Мати-героїня". Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Залежно від особистих заслуг кожного, їм виплачуватимуть від 20 до 40 відсотків прожиткового мінімуму. Відтепер, окрім основних виплат, відзначені краяни щомісячно отримуватимуть надбавки до основної пенсії у розмірі від 172 до 344 гривень, підсумувала Світлана Сад. На сьогодні такі доплати мають майже 28 тисяч жителів Рівненщини.

Лідирують за кількістю отримувачів надбавки Сарненський та Володимирецький райони – по більш ніж три тисячі. У Березнівському та Рокитнівському районах, а також в обласному центрі проживає більш ніж по дві тисячі отримувачів додаткових коштів.

Також заступниця доручила вивчити документи наступних претендентів на призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною, щоб люди якнайшвидше почали одержувати належні їм доплати.

Схожі статті