+380673870816 +380673870816

На Рівненщині кандидатів у прийомні батьки вчать, як правильно виховувати дітей

Цьогоріч такі навчання проводили вже двічі. Родини, котрі бажають створити прийомну сім’ю або ж будинок сімейного типу, мають відвідати спеціальні тренінги. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Так, з початку року відповідний курс підготовки пройшли 10 кандидатів в опікуни, а також 7 родин-кандидатів у прийомні батьки з Костопільського, Гощанського, Володимирецького, Рівненського, Дубровицького районів та міста Рівне. Тренінгові навчання поводять фахівці обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Це дозволяє виявити, обговорити та краще усвідомити основні проблеми, з якими зіштовхуються подружні пари після створення прийомної сім’ї. Адже для дитини входження в нову родину завжди є стресом, а особливо тоді, коли вона довгий час виховувалася в інтернаті, підсумував директор обласного центру.

Нині на Рівненщині 92 відсотки дітей охоплені сімейними формами виховання, а це найкращий показник в Україні, зазначив заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. Водночас обласна влада й надалі виконуватиме президентське завдання та працюватиме над влаштуванням таких дітей у сім'ї.

Так, нині на обліку перебуває 1843 сиріт та позбавлених батьківського піклування. З них 1413 дітей перебувають під опікою, а 272 виховують у прийомних сім’ях. Тим часом цьогоріч вже створили сім прийомних родин, відтак, їх в області вже 60. У них виховується 125 сиріт та позбавлених батьківського піклування. Крім того, діє також 21 будинок сімейного типу, де зростає 149 таких дітей.

Схожі статті