+380673870816 +380673870816

На "Рівнеазоті" модернізують обладнання

Переоснащення хімічного гіганта дозволить збільшити виробничі потужності. В перспективі ПАТ "Рівнеазот" випускатиме більше як аміачної, так і вапняно-аміачної селітри. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Тож на ринок міндобрив щорічно постачатимуть додатково 100 тисяч тонн продукції. Цьому передувало введення в дію нового агрегату азотної кислоти. Крім цього, на заводі встановили генераторну турбіну для виробництва власної електроенергії. Відтак, "Рівнеазот" щороку економитиме понад півсотні мільйонів кВт/год енергії. На реалізацію цих проектів спрямували суттєві інвестиції. Втім капіталовкладення у переоснащення виробництва не останні.

Як анонсувала прес-служба OSTCHEM (керуюча компанія, яка об’єднує потужності підприємств азотної хімії Group DF: ПАТ "Концерн Стірол" (Горлівка), "Сєвєродонецьке об’єднання "Азот", "Черкаський Азот" та "Рівнеазот"), у найближчі чотири роки планують вкласти понад два з половиною мільярди доларів у розвиток хімічних підприємств, серед яких і ПАТ "Рівнеазот". А вже до кінця року тут хочуть відкрити установку виділення водню. Його на місцевому хімгіганті продукуватимуть з відходів виробництва.

Схожі статті