+380673870816 +380673870816

Міський голова Рівного зустрівся із матерями та дружинами загиблих воїнів-інтернаціоналістів

Із матерями та дружинами загиблих воїнів-афганців зустрівся міський голова Володимир Хомко. Таких нині у місті проживає близько двох десятків. Під час традиційних зустрічей з керівництвом міста родини загиблих розповідають про свої переважно побутові проблеми, які можна вирішити на рівні міста. 

Встановити зубні протези, змішувач у ванну, зробити ремонт під’їзду та впорядкувати могилки загиблих воїнів Афганістану – такі прохання міському голові озвучили матері та дружини чоловіків, що загинули у тій страшній війні. Вже шостий рік поспіль вони зустрічаються з Володимиром Хомком, аби обговорити свої нагальні проблеми та потреби.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Зустріч ця традиційна. В мене вона шоста. Є стандартні допомоги, які ми надаємо через бюджет. Але є речі побутові, до них трішки інший підхід і ми знаходимо резерви, щоб задовольнити ті невеликі прохання, які в них є.

Лариса Іванівна вже 31 рік як живе без чоловіка. Він загинув в Афганістані. Каже, що сама виховала двох дітей, дочекалась вже і внуків. Коли вийшла на пенсію й сама почала опікуватись сім’ями загиблих афганців, працюючи в їхній організації. Під час зустрічі мала й свої прохання до місцевої влади.

Лариса Нейсалова, вдова:

- Обстеження в лікарні і все, що я просила, виконано. Зараз треба протезувати зуби. Мені пообіцяли це виконати. Не все виконується, але ми повторюємо. І за те, що виконується, ми дякуємо. 

Загалом в цьому місяці одноразову допомогу в розмірі 200 гривень отримали шістдесят дев’ять родин померлих учасників бойових дій, які брали участь в локальних війнах. Виплату в розмірі 500 гривень отримали і 13 осіб з числа сімей загиблих афганців. Також на святкування 25 річниці виведення радянських військ з Афганістану до столиці поїде понад сто воїнів-інтернаціоналістів із Рівненщини.

Схожі статті