+380673870816 +380673870816

Мешканці Квасилова ризикують залишитись без урожаю через замулену водостічну трубу (ВІДЕО)

Власники цієї землі можуть залишитися без урожаю. Щоразу після дощу їхні городи повністю затоплює. Все через те, що водостічна труба забита, - кажуть люди. Куди б вони не звернулися, проблему ніхто не вирішує. Люди покликали «Народний Контроль».

На цих земельних ділянках у Квасилові пропадає не тільки городина, а й людська праця. Пан Ростислав розповідає, що багато хто просто відмовився від городу.

Ростислав, житель Квасилова:

- Підтоплює городи, особливо тоді, коли тут все посіяно і посаджено і все пропадає. Заливає городину. Два роки тому з городу нічого не взяли.

Борис, власник земельної ділянки:

- Вже два роки підряд нічого не взяли. Все вимокло. От тут залито водою. За місточком канаву прокопати, щоб вода сходила, було б нормально.

Петро, місцевий житель:

- Ми нічого не можемо цьому вдіяти і вже звертались, але нам ніхто не хоче допомогти. Землі більше немає, тому мусимо оці городи тут садити.

В селищній раді погоджуються, що ця проблема вже давно надокучає квасилівчанам і її треба вирішити якомога швидше. Керівництво області в свою чергу запевнило журналістів «Народного Контролю», що ділянки жителів села незабаром не буде підтоплювати

Дмитро Крет, селищний голова Квасилова:

- Водовідвідна труба, яка проходить під містком, вона є майже перекрита, там немає відтоку води. Для цього не треба багато мільйонів, просто треба цю трубу реконструювати, підняти, вичистити її і вже ми можемо зняти рівень оцих поверхневих вод.

Микола Козачок, заступник начальника з експлуатаційного утримання доріг служби автомобільних доріг у Рівненській області:

- Це має бути екскаватор, адже це ж не лопатою копати, має ковшем розширити. Ми будемо в цьому місяці робити розчистку русла.

«Народний Контроль» буде обов’язково слідкувати за тим, чи прочистять заболочену трубу.

Схожі статті