+380673870816 +380673870816

Майно Констянтина Думановського під арештом (ВІДЕО)

Арешт на рухоме і нерухоме майно та моральна компенсація у сумі півтора мільйони гривень.  Саме таке рішення виніс суддя на засіданні у справі колишнього лікаря Костянтина Думановського. Нагадаємо, його звинувачують у не належному виконанні службових обов’язків, через, що помер 5-річний хлопчик Миколка Антонюк.

Слідство триває. Батьки померлого Миколки Антонюка вже рік продовжують шукати правди у смерті їх дитини.

Наталія Антонюк, мама померлого хлопчика:

- Цей рік був дуже тяжкий дає сил, що багато людей нас підтримує і ми мусимо йти до кінця і ми настроєні боротися до кінця.

Сам колишній лікар на судове засідання зявився у супроводі державного захисника, який подав клопотання про повернення обвинувального акту в прокуратуру, стверджуючи, що документ не відповідає усім вимогам кримінально-процесуального кодексу.

Борис Савчук, адвокат Костянтина Думановського:

- В розріз статті обвинувальний акт не містить формулювання обвинувачення, а його підміна не вимагає вимогам цього закону. Відповідно у ньому не вказано, які конкретні діяння вчинив Думановський, що призвели до неминучої смерті малолітнього Миколи Антонюка.

Натомість адвокат батьків померлої дитини та присутній прокурор наполягали відхилити дане клопотання, адже на їх думку обвинувальний акт складений правильно.

Ярослав Коноплястий, адвокат батьків померлого хлопчика:

- Ми рахуємо, що доказова база зібрана повністю, обвинувальний акт зібрано повністю, і жодних підстав для повернення його прокурору немає.

Василь Суржук, прокурор:

Відповідно до вимог статті 291 в обвинувальному акті чітко викладено обставини щодо обставин правопорушення чітко виконана правова кваліфікація. Вважаю, що повернення є безпідставним і повернення прокурору не вбача.

Зрештою, суддя Петро Денисюк, відхилив клопотання державного адвоката Костянтина Думановсьокого  у поверненні обвинувального акту в прокуратуру. І після, майже, годинної перерви постановив:

Петро Денисюк, суддя:

- Клопотання представник Антонюк, адвоката про визнання Антонюка та Степанюка потерпілими - задовільнити. Визнати Степанюка потерпілим, по даному впровадженні цивільний позов прийняти до розгляду. Визнати Степанюка, Антонюка цивільними позивачами, визнати Костянтина Думановського цивільним відповідачем. Накласти арешт на особисте майно, в межах цивільного позову.

В свою чергу, таким рішенням батьки померлого хлопчика залишилися задоволені. Адже, це єдине ,наразі, покарання для лікаря Думанвського.

Наталія Антонюк, мама померлого хлопчика:

-Ми задоволені таким рішенням ну взагалі як можна оцінити життя дитини ці всі кошти будуть направлені на лікування хворих діток.

Схожі статті