+380673870816 +380673870816

Кудлаті вихованці кінологічного центру відвідали школярів Рівненщини

Надзвичайну місію вихованці Кінологічного центру при УМВС України в Рівненській області виконали на "відмінно". Чотирилапі мали відповідальне завдання. Вони не мчали за злочинцями і навіть не допомагали знешкодити вибухівку, днями кудлаті радували та зігрівали дитячі серця. Для учнів Чудельської школи-інтернат №1 їх візит став уроком мужності, витривалості, відданості та людяності.  

До вихованців Чудельської школи-інтернату №1 кінологи привезли трьох своїх чотирилапих вихованців. Спеціально для дітлахів вони продемонстрували навички та вміння виконувати команди загального курсу дресирування. Найдосвідченіший у всьому підрозділі Жак, він уже шість років віддано "бореться" зі злочинністю. Дітвору собача вправність неабияк вразила. А особливо вміння віднаходити та протистояти небезпечним злочинцям.

Вікторія, вихованка Чудельської школи-інтернату №1:

- Там, де людина йшла з сумкою, злочинець, а собака прибіг і забрав. Оце мані сподобалося.

У Кінологічному центрі при УМВС України в Рівненській області проходять службу 23 собаки. Їх навіть більше ніж міліціонерів-людей, котрих всього п’ятнадцятеро. Кудлані вміють бути по-справжньому вірними та відданими, і ця риса робить їх неперевершеними професіоналами. Досвідчені кінологи розповідають, аби підготувати справжнього комісара Рекса, треба не менше двох років тренувань. А все починається зі встановлення контакту між людиною і чотирилапим. У цьому мали змогу переконатися і діти з особливими потребами, завдяки візиту працівників кінологічного центру.

Надія Мельник, директор Чудельської школи-інтернату №1:

- Сьогодні особлива зустріч для наших дітей. Вони її чекали. До нас приїхали не лише працівники кінологічного центру, а й їх вихованці. У педагогіці є навіть таке поняття як виховання дітей спілкуванням з тваринами. Це важливо для наших діток, це розгальмовує нашу сферу, виховує доброту. Така зустріч навчить їх піклуватися про тваринок і це піде тільки їм на користь.

Зі свого боку кінологи пообіцяли разом зі своїми волохатими підопічними до закладу завітати ще.

Тетяна Бяла, старший інспектор Кінологічного центру при УМВС України в Рівненській області:

- Я сподіваюся, що наш приїзд приніс тільки радість і позитивні емоції. Ця зустріч у нас не перша і не остання. Ми будемо приїжджати до діток, піклуватися, допомагати чим зможемо.

Так, дійсно вражень у малечі лишилося від побаченого чимало. Захопливі погляди, гучні вигуки, сміх та неприхована дитяча безпосередність, одним словом – ціла феєрія почуттів.

Схожі статті