+380673870816 +380673870816

Каналізаційна система Рівного не витримує сильних злив

Сезон дощів у Рівному триває. Синоптики знову прогнозують сильні опади. Проте, містяни до таких вологих подарунків природи, схоже, вже звикли, але чи готова каналізаційна мережа Рівного до нових випробувань?

З середини травня триває дощовий період на Рівненщині. Під час злив в окремих районах області лише за кілька годин випало більше півмісячної норми.

Богдан Масовець, начальник Рівненського гідрометцентру:

- Ми зараз спостерігаємо, що відбувається в світі. Це також відчутно і на Рівненщині. Велика кількість опадів випадає в центральній і південній частинах області. Всіх зараз цікавить чи будуть підтоплення? Такого нами не спостерігається, оскільки ми за цим слідкуємо.

Розслаблятися рівнянам не слід, вже в цю суботу грозові дощі знову наступатимуть, - прогнозують в гідрометцентрі. Каналізаційна система Рівного, спроектована у 70-тих роках, на жаль, не розрахована на ту кількість опадів, яка періодично випадає в місті. Найбільш вразливі до підтоплення – це вулиці Чорновола та Степана Бандери. Саме там прокладена труба, яка не дозволяє пропустити ту кількість опадів, які стікають дорогою згори. Система каналізації не може впоратись з таким тиском води. Визнають та бачать цю проблему міста і чиновники, проте розводять руками.

Андрій Грещук, секретар Рівненської міської ради:

- Щоб вирішити цю проблему, потрібно мільйони гривень. Треба розрити півміста, щоб прокласти цю каналізацію. Це питання не сьогоднішнього дня. Очевидно, треба створити певну програму щодо вирішення цих питань.

Чиновники констатують, що від підтоплень потерпають і приватні будинки міста. Але то вже вина архітекторів та самих мешканців.

Андрій Грещук, секретар Рівненської міської ради:

- Вони підтоплюватись будуть завжди, бо піднімається рівень грунтових вод. І є ще певна людська необізнаність, коли будують будинки, то ставлять "мури", вода опускається вниз, зупиняється і утворюється підтоплення.

Що ж до погодних умов, синоптики втішають, що сонячне літо до нас все ж прийде. Пік спекотної погоди припаде на липень-серпень. Проте, ще 19 червня маємо пережити зниження температури та грози.

Схожі статті