+380673870816 +380673870816

Громадські організації Рівненщини контролюватимуть якість медицини (ВІДЕО)

Об’єдналися задля ефективної медицини. Сьогодні у Рівному презентували коаліцію громадських ініціатив області, що створена з метою раціонального використання бюджетних ресурсів та збільшення фінансування медицини. 

Громадськість взялася за медицину. Боротися за краще майбутнє у цій сфері розпочали громадські організації Рівненської області, які створили свою коаліцію. Фахівці зазначають, що впродовж довго часу цій галузі у нашому місті не надавали великого значення.  

Володимир Зиль, голова ГО «Центр суспільних дій «СІВІТАС»:

- Капітальних видатків медицина не отримувала вже давно. Ми забули про той час, коли ми отримували дотації з державного бюджету на медичну галузь охорони здоров’я міста Рівне. Також не було практики такої, що місцевий бюджет вкладає кошти в розвиток медицини. Завжди погляди були спрямовані на Київ.  

Сьогодні ж громадські організації підписали меморандум про створення коаліції і залишили його відкритим для інших представників громадського сектора. Активісти зазначають, що одним з ключових завдань є добудова поліклініки №2.

Володимир Зиль, голова ГО «Центр суспільних дій «СІВІТАС»:

- Від частини громадських організацій було надіслано звернення до міського голови та начальника управління охорони здоров’я про добудову поліклініки. З поліклінікою ми бачимо позитивні зрушення. Адже  у «Програмі соціально-економічного розвитку  Рівного на 2015-2019 рр.» призначено 2,5 мільйона гривень на добудову першого корпусу, який на сьогоднішній день руйнується, навіть те, що було зроблено раніше. 

Поліклініку добудовувати таки будуть. Про це заявив особисто міський голова під час прес-конференції.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Буде цього року добудовуватися другий корпус, куди ми хочемо винести соцзахсит. Але хочемо збільшити кількість ліфтів, бо будуть похилі люди і їм буде важко, тому цей проект буде перероблятися. І нам треба ще два поверхи будинку для поліклініки. Всі шість поверхів не потрібно. Проект зараз перероблюємо і хочемо розселити поліклініку, щоб не було проблем.

Кошти на добудову лікарні вже  в цьому році будуть закладені, - пообіцяв міський голова. 

Схожі статті