+380673870816 +380673870816

Голова «Рівненського громадського контролю» розповів, яким має бути Рівне (ВІДЕО)

Нове місто. Голова «Рівненського громадського контролю» Дмитро Якимець розповів, яким має бути Рівне. Під час прес-конференції він розповів журналістам, що потрібно змінити, аби бути кращим і на що звернути увагу в першу чергу.

Яким має бути Рівне? Про це розповів голова «Рівненського громадського контролю» Дмитро Якимець під час зустрічі з представниками місцевих ЗМІ. На його думку, життя у місті має докорінно змінитися, стати новим. 

Дмитро Якимець, голова ГО «Рівненський громадський контроль»:

- Нове місто – це місто, яке живе за новими правилам. Ті правила, які були продиктовані Революцією Гідності, прагненням людей. Тобто абсолютно новий підхід до всіх владних моментів і плюс до того, абсолютно нове громадянське суспільство всередині цього міста. Це і є нове місто.

Аби місто стало дійсно новим, Дмитро Якимець бачить декілька основних кроків, які можуть змінити Рівне.

Дмитро Якимець, голова ГО «Рівненський громадський контроль»:

- В першу чергу, нам треба нарешті відійти від «совка», який, я впевнений, досі присутній і в управлінні, і в методах, і  в підходах до того, що робиться в місті. Такі речі просто не припустимі. 

Також голова Рівненського громадського контролю наголосив на тому, що потрібно брати найкращі приклади від інших міст та країн і втілювати їх в життя. 

Дмитро Якимець, голова ГО «Рівненський громадський контроль»:

- Можна багато говорити і за електронне врядування, і про те, що місто має бути повернуте обличчям до людей, проте, щоб влада в місті себе постійно почувала і працювала як найнятий працівник у людей. Якщо ми кажемо про кращі інновації, які втілені в життя в багатьох місцях, це теж треба робити. Треба брати найкращі приклади. 

Загалом Дмитро Якимець виділив такі пріоритети у розвитку міста.

Дмитро Якимець, голова ГО «Рівненський громадський контроль»:

- Перш за все – місто має стати відкритим по-справжньому. Не десь на папері чи декларації, а по-справжньому. Це має бути рівний, відкритий, а головне, чесний діалог з людьми за всіма позиціями. Це має бути цілком інше місто в пріоритеті того, що нарешті і громадське суспільство, і влада повинні зрозуміти, що влада – це є когорта людей, які найняті на роботі містянами.

Отже, нове місто, на думку Дмитра Якимця, це нове життя, нові правила, які були продиктовані Революцією Гідності і які повинні втілитися в життя.

Схожі статті