+380673870816 +380673870816

Глава держави підписав зміни до Кримінального кодексу щодо відповідальності за фінансування сепаратизму

     Президент України Петро Порошенко підписав Закон України № 1533-VII «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за фінансування сепаратизму». Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Згідно Закону, фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, карається позбавленням волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Особа може бути звільненою від кримінальної відповідальності за ці дії, якщо вона не є керівником організованої групи та якщо вона до повідомлення їй про підозру у вчиненні злочину добровільно заявила про те, що сталося, або іншим чином сприяла припиненню незаконної діяльності або запобіганню злочину.

Схожі статті