Фермерство перспективний напрямок на Рівненщині
Одна з панелей, зокрема, присвячена темі сучасного фермерства. Вирощування прісноводної риби, овочівництво, а також виробництво сирів - саме ця продукція нині користується великим попитом серед споживачів, переконані учасники.
Про успішний та вдалий приклад створення родинного виробництва сиру розповів засновник Львівської ферми «МУККО» Назар Кміть:
«Наше господарство спеціалізується на виробництві ексклюзивного сиру з козячого та коров’ячого молока. Щоб його виробити, ми утримуємо 1200 кіз. Варимо сир за голландською сучасною технологією. А далі постачаємо його, здебільшого, на український ринок».
Досвідом фермерства поділилася керівник ТОВ «Лаурсен Аквакультура» Яна Лаурсен із села Забороль Рівненського району. Зокрема, на господарстві у власних акваріумах вирощують органічно чисту рибу – телапію і соми. У рік підприємство постачає на внутрішній ринок близько 40 тонн продукції.