+380673870816 +380673870816

Фахівці соціальної сфери Рівненщини відзначають професійне свято

День працівника соціальної сфери в Україні відзначають з 1999 року у першу неділю листопада. Сьогодні у Рівненському обласному драмтеатрі зібралися представники цієї галузі на урочистості з нагоди свого професійного свята. 

Майже 4 тисячі соцпрацівників краю сьогодні надають допомогу для півмільйона жителів нашої області, тобто кожен другий мешканець Рівненщини є певною мірою пільговик і звертався за допомогою до людей, що працюють в соціальній сфері. Соціальні працівники допомагають людям похилого віку, малозабезпеченим, інвалідам. Сюди входить чимало структурних підрозділів. Одним з них є обласний Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Саме він виплачує допомогу при народженні дитини та направляють малечу на оздоровлення в табори і санаторії.

Григорій Ясиновський, директор виконавчої дирекції Рівненського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності:

- Наші працівники, яких майже 150 чоловік, працюють по області. Вони роблять все для того, аби люди були задоволені. Чи то мама вагітна і народжує дитинку, чи то старший чоловік, що захворів, чи той, що їде в санаторій. Ми, до речі, перші з фондів, що почали виплачувати кошти санаторіям, де наші дітки відпочивали. Цьогоріч ми відправили майже 5 тисяч людей на оздоровлення, а також 6 тисяч 100 дітей.

Катерина Дерачиць вже 12 років очолює міжрайонну виконавчу дирекцію Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. В її підпорядкуванні знаходиться штат з 5 чоловік, які обслуговують населення двох районів. Проте, не зважаючи на обмежений ресурс, тут роблять все можливе, аби не відмовляти в допомозі жодній людині, яка її потребує.

Катерина Дерачиць, директор Дубровицької міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності:

- В питаннях соціального захисту в цій сфері, у якій ми працюємо, бувають різні моменти, але ми шукаємо вихід, бо найголовніше - це допомога людині. В даному випадку людина опиняється в скрутному становищі і їй хочеться допомогти. Я думаю, що нам вдається це зробити.

Світлана Сад завітала на урочистості з нагоди професійного свята соцпрацівників не випадково, адже сама вже 15 років поспіль працює у цій сфері. За її словами, соцпрацівник - це не робота, а покликання.

Світлана Сад, заступник голови Рівненської ОДА:

- Людина не милосердна, людина, яка не вміє співчувати і приймати чужий біль вона просто не зможе там працювати. Я завжди говорила, що гімном усієї соціальної сфери можуть стати такі рядки: "Чужа біда болить у серці, болить мені як і своя. Чужу біду візьму до серця і враз вгамується своя". Ці рядки можна вважати девізом всієї соціальної сфери нашої області.

Головним недоліком структури соціальних установ в області є недостатня кількість стаціонарних відділень. Незважаючи на це, ці установи покривають чималу кількість населення, а кожний працівник цієї сфери щоденно дбає про самотніх та соціально незахищених людей.

Схожі статті