+380673870816 +380673870816

Для рівнян вартість комунальних послуг зросте

Вартість комунальних послуг для українців зросте. Про це сьогодні під час засідання міськвиконкому повідомив очільник міста Володимир Хомко. Каже, що таке рішення прийняли в столиці. 

Щороку на рівненський сміттєвий полігон вивозять близько 100 тисяч тонн побутових відходів. За їх захоронення КАТП-1728 сплачує державі екологічний податок. Його ж розмір залежить від коефіцієнта щільності сміття. 5 років тому він становив 0,18. Нині ж на полігоні вже провели повторні дослідження.

Ростислав Кралюк, начальник КАТП-1728:

- В результаті підрахунків було встановлено, що щільність сміття з попередніми замірами змінилася і на сьогодні рекомендований коефіцієнт щільності становить 0,14.

Відтак і розмір екологічного податку для КАТП-1728 повинен зменшитися. 

Ростислав Кралюк, начальник КАТП-1728:

- Якщо запровадити коефіцієнт 0,14 та враховуючи обсяги захоронення і всі інші моменти, то підприємству можна буде економити приблизно 50 тисяч гривень щомісяця.

На рік це значна економія, - каже очільник міста Володимир Хомко. 

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Ми зараз подали заяву, щоб нам скорегували тариф. Те, що ми зараз затвердили новий коефіцієнт щільності, то це нам дасть можливість зекономити півмільйона гривень і заплатити податок. Інакше потрібно буде це з міського бюджету перекривати.

Очікує на рівнян і зростання вартості тарифу на комунальні послуги, - каже міський голова. Таке рішення вже прийняли в столиці. І воно обурливе. 

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Його потрібно було зробити поступово і неодночасно все.  Впхнули на один квартал всі комунальні послуги. Уявіть собі, що зараз пенсіонерам робити. Окрім того, ще чекає інше, через нову реформу, яка зараз має відбутися, усі капітальні ремонти будуть проводитися виключно за рахунок мешканців. Ви навіть не уявляєте про які суми йде мова. От у вашому домі, наприклад, вийшов із ладу ліфт, це значить 120 тисяч потрібно зібрати з вашого під’їзду. Пільги і субсидії не поширюються на капітальний ремонт. 

Затвердили члени міськвиконкому і завдання на проектування схеми санітарного очищення міста. Володимир Хомко каже, що серце кров’ю обливається, адже на це із міської скарбниці потрібно витратити півмільйона гривень, а казначейство не поспішає їх давати. Нині на його  рахунках "зависло" 7 мільйонів рівненських коштів. А потрібно вже і до зими готуватися. Лише на очистку каналізації місту необхідно один мільйон, триста тисяч.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Каналізація має  властивість замулюватися. Пісок, яким ми посипаємо дороги, туди потрапляє і засмічує відстійники і ми їх чистимо завжди. На це ШЕУ виділили кошти. На скільки їх вистачить -  стільки і почистимо.

Через брак коштів не може Рівне придбати і 10 польських тролейбусів. Якщо казначейство не перерахує гроші, то доведеться відмовитися від "рогатих" на користь лучан, невтішно підсумував Володимир Хомко.

 

Схожі статті