+380673870816 +380673870816

Держрезерв: Подорожчання хліба не буде

Керівник Державного агентства резерву України Олексій Лелюк запевняє, що подорожчання хліба не буде. За словами чиновника, підставою для такого прогнозу служать показники врожаю минулого року і перспективи врожаю нинішнього. Про це повідомила прес-служба Державного агентства резерву.
    Наприклад, тільки в Полтавській області було зібрано в 2011 році понад 5 мільйонів тонн зерна, а ДП "Полтавський КХП", який входить в систему підприємств резерву Україні, став одним з основних постачальників зерна і борошна в «засіки батьківщини». Також лідерами у сфері зберігання та поставок зерна стали ще п'ять підприємств системи резерву: вони закінчили рік з прибутком.
    Крім того, підкреслив Олексій Лелюк, за останній рік були практично відновлені мінімуми зернових запасів держрезерву. Голова Державного агентства резерву України нагадав, що саме запаси Держрезерву допомогли в березні 2011 року нівелювати соціальну напруженість: з ініціативи відомства, з метою збереження стабільних цін на соціальні сорти хліба, 18 тисяч тонн зерна із запасів Держрезерву були перероблені на борошно і відправлені на хлібопекарські підприємства. 
    Він підкреслив, що за останні два роки роботи відомства вдалося не тільки відновити законодавчо встановлені мінімуми стратегічних продуктів, але і домогтися того, щоб Держрезерв сприймали як структуру, здатну забезпечувати економічну, продовольчу безпеку держави, а не просто як "склади, на випадок військових дій".

Схожі статті