+380673870816 +380673870816

Чотири бібліотеки Рівненщини виграли міжнародні гранти

Три бібліотеки Дубенського району (у селах Бортниця, Верба та Повча) та одна – Здолбунівського (у Здовбиці) стали переможцями конкурсу «Бібліотека – громада: відкритий простір». Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Зазначений проект виграв міжнародний грантовий конкурс Фонду «Монсанто», спрямований на перетворення 25 сільських бібліотек на сучасні інформаційні центри. Загальний обсяг фінансування проекту – 2 мільйони 400 тисяч гривень.

[[textbanner]]

За проектом «Бібліотека – громада: відкритий простір» ці сільські бібліотеки у листопаді будуть обладнані комп’ютерною та офісною технікою, а користувачі бібліотек отримають безкоштовний доступ до Інтернету за підтримки органів місцевої влади та самоврядування. Також за проектом передбачено поповнення бібліотечних фондів книгами та періодичними виданнями.

До того ж у грудні на базі Головного тренінгового центру для бібліотекарів УБА (м. Київ) сільські бібліотекарі пройдуть перший 5-денний тренінг, на якому навчаться або удосконалять свої навички користування комп’ютерною технікою, ефективного використання інформаційних ресурсів та сервісів Інтернету, надання нових послуг фермерам та працівникам сільського господарства.

Схожі статті