+380673870816 +380673870816

Чиновниця Хмельницької РДА разом з директором ТОВ хотіли привласнити 100 тисяч гривень

Прокуратурою Хмельницького району виявлено факт службового підроблення документів колишнім начальником відділу освіти, молоді і спорту Хмельницької райдержадміністрації у зговорі з директором одного із місцевих товариств з обмеженою відповідальністю з метою незаконного отримання бюджетних коштів. Про це повідомила прес-служба прокуратури Хмельницької області.

За інформацією прокурора району Віталія Довганя, встановлено, що наприкінці листопада 2014 року начальник вказаного відділу РДА та директор ТОВ уклали договір на виконання робіт з виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок, на яких розташована 31 школа району.

Достовірно знаючи, що за це планувалось виділення з бюджету майже 100 тисяч гривень, зазначені керівники в той же день склали акт приймання-передачі виконаних робіт у повному обсязі, хоча насправді вони не здійснювались.

[[textbanner]]

Таким чином посадовець райдержадміністрації та директор товариства мали на меті привласнити бюджетні кошти, але не довели свій умисел до кінця, оскільки казначейська служба не перерахувала гроші на рахунок псевдо-виконавця.

За вказаним фактом прокуратурою району зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст.15,  ч. 3 ст. 191 (замах на привласнення чужого майна за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України, досудове розслідування у якому здійснює районний відділ міліції.

Схожі статті