+380673870816 +380673870816

Чиновники Рівненщини відвідали госпіталь інвалідів війни аби привітали ветеранів зі святом

Вже традиційно, напередодні 9 Травня перші особи краю відвідали Рівненський обласний госпіталь інвалідів війни, що у селищі міського типу Клевань. Приїхали чиновники аби привітати ветеранів з прийдешнім святом великої перемоги, вислухати їх проблеми та вручити презенти. 

За рік у Рівненському обласному госпіталі інвалідів війни проходять реабілітацію та лікуються приблизно 5 тисяч ветеранів, учасників бойових дій і дітей війни. Керівник закладу пан Григорій установою надзвичайно пишається, бо сам госпіталь унікальний, адже це ціле поселення ветеранів.

Григорій Слива, начальник КЗ "Рівненський обласний госпіталь інвалідів війни":

- На Україні є 32 госпіталі. Але вони знаходяться в одному приміщенні. В нас же ціле містечко. 51 будівля госпіталю. Таке маленьке містечко, одне село, можна так сказати.

Перші особи Рівненщини, які напередодні свята завітали до ветеранів, приїхали не з порожніми руками. Кожному, хто знаходився в госпіталі, вони вручили одноразову грошову допомогу. А ветерану Івану Каплявці, колишньому партизану, вручили ключі від новенького автомобіля "Джилі". Цю автівку старенький чекав ще з 2003 року. Хоча подарунку і радіє, проте дещо знітився, адже вже давно звик до продукту вітчизняного автопрому.

Іван Каплявка, ветеран Великої Вітчизняної війни:

- Це вже 4 машина, яку мені держава дала. Тяжко трохи, бо я вже до старої звик, як чоловік до жінки. А тепер треба до цієї звикати. А сьогодні бачите самі, який рух, страшно їхати.

Щороку на утримання госпіталю для ветеранів з обласної скарбниці надходить 17 мільйонів гривень. За словами Юрія Кічатого, витрати на заклад постійно зростають, проте жоден чиновник економити на тих, завдяки кому маємо мирне небо, ніколи не стане.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

- Тут організовано 5-разове харчування, тут медичне обслуговування повністю за рахунок обласного бюджету. Для обласної ради - це є справою честі і надалі опікуватися цією категорією людей.

Заступниця голови Рівненської ОДА Світла Сад ветеранів у госпіталі відвідує не лише на свята. Сюди чиновниця без попередження приїздить щомісяця. Пані Світлана рівненським госпіталем пишається, проте за її словами, тут ще є над чим працювати.

Cвітлана Сад, заступник голови Рівненської ОДА:

- Ми бачимо новозбудований фізіотерапевтичний корпус, а позаду нас в лісі є ще не збудований фізіоневрологічний і терапевтичний корпуси. На превеликий жаль, ми там ще не зробили такий ремонт, як би того хотілося. Але в наступному році ми вже плануємо почати виготовлення проектно-кошторисної документації і якщо ми завершимо цю роботу, то госпіталь стане унікальний на всю Україну.

Загалом 240 ветеранів, дітей війни та учасників бойових дій, окрім чудового концерту та привітань, отримали грошову допомогу, а Іван Каплявка - новеньку автівку з ручним керуванням. За словами чиновників, вони планують з наступного року розпочати роботу над тим, аби змінити статус госпіталю та надалі приймати всіх ветеранів, які потребують допомоги.

Схожі статті